Debat over het archiveren van theater en dans

Het bewaren van erfgoed behoort niet tot de taken die een toneelgezelschap zichzelf oplegt. Toch is het belangrijk. Deze boodschap zal niet zomaar doordringen in de theaterwereld zodat de hulp nodig is van verschillende spelers uit het erfgoedveld.

Maar wat bieden wij eigenlijk als erfgoedsector aan de theaterwereld (of om het even welke vrijetijdssector)? Welke middelen bieden wij? Hoe kunnen we inspelen op de specifieke vragen van de podiumkunsten? Want hoe archiveer je een voorstelling? Wat moet je precies proberen vast te leggen? Want naast datgene wat het grote publiek ziet, zijn er ook andere zaken van belang…

Het Firmament, het expertisecentrum voor het cultureel erfgoed van de podiumkunsten wil de zorgzame en dynamische omgang met (on)tastbare sporen van voorstellingen en creatieve processen promoten. Op Theaterfestival organiseert Het Firmament een debat met de titel “In het spoor van de creatie”. Hierbij staat de relatie tussen de hedendaagse podiumkunsten en hun vervlogen repertoires, en meer in het bijzonder over de rol van archiefzorg in het exploreren van deze relatie centraal. Verscheidene sprekers geven hun ervaringen mee, waarna het debat kan starten.

Praktisch

Wanneer? Dinsdag 3 september, van 15 tot 18 uur met aansluitend broodjes

Waar? Kaaitheater – Forumzaal, Sainctelettesquare 20, 1000 Brussel

Prijs? Gratis, maar inschrijven noodzakelijk

Programma, inschrijven, en meer informatie vind je hier.

Print Friendly, PDF & Email
Geplaatst in Studiedagen.