De Nacht van de Geschiedenis 2013 in het teken van de vakman/-vrouw

De Nacht van de Geschiedenis is op korte tijd uitgegroeid tot een van de meest succesvolle Davidsfonds Evenementen. Het opzet is nochtans eenvoudig: elk jaar meer dan 200 activiteiten rond geschiedenis op één avond aanbieden, van lezingen, tentoonstellingen, rondleidingen tot theater. Davidsfonds-afdelingen steken vaak met de plaatselijke heemkringen de koppen bij elkaar en zorgen voor een boeiend en gevarieerd programma, in 2011 goed voor meer dan 21.000 deelnemers.

Op dinsdag 19 maart 2013 is het weer zover: dan vindt de elfde Nacht van de Geschiedenis plaats. Davidsfonds Evenementen doet graag – samen met partner Heemkunde Vlaanderen – een warme oproep aan heemkringen om samen met Davidsfonds-afdelingen met hun beste, creatiefste en origineelste activiteit deel te nemen aan het evenement.

In 2013 staat De Nacht van de Geschiedenis in het teken van de vakmannen en -vrouwen. De bakker, de slager, de kruidenier om de hoek maar ook de loodgieter, de huisschilder, de schoenmaker, de chocolatier… Het zijn beroepen die stilaan met uitsterven bedreigd zijn, maar tegelijkertijd een boeiende geschiedenis kennen, niet zelden verbonden met een generatieverhaal. Daarnaast is anno 2011 onmiskenbaar een beweging ingezet richting ‘specialisten ter zake’. Met dit thema zijn er voldoende historische insteken mogelijk.

Je staat er als heemkring overigens niet alleen voor. Ook de Davidsfonds-afdelingen en Davidsfonds Evenementen trekken mee aan de kar. Davidsfonds Evenementen zorgt onder meer voor een nationale pers- en promotiecampagne, met enkele acties via de mediapartners. Maar Davidsfonds Evenementen voorziet ook in gratis promotiemateriaal (programmabrochures en affiches).

Inschrijven kan tot 16 november 2012 via evenementen@davidsfonds.be. Meer info over de Nacht of het thema kan je verkrijgen via Bert De Smet, stafmedewerker Davidsfonds Evenementen (016/310.600). Als je nog inspiratie nodig hebt, kun je hieronder de ideeënbundel downloaden. Deze bundel kijkt ook al vooruit naar de editie 2014, waarbij de focus zal liggen op ‘oorlog’.

Download: Ideeënbundel Nacht van de Geschiedenis 2013-2014 (pdf)

Print Friendly, PDF & Email
Geplaatst in Oproepen.