De Kastelen en hun inwoners in Destelbergen en Heusden

Op vraag van de provincie Oost-Vlaanderen hebben Louis Gevaert en Maria De Groote een geschiedkundige studie gemaakt over ‘De kastelen en hun bewoners in Destelbergen en Heusden’. In dit boek van 368 pagina’s worden 35 kastelen en hun bewoners besproken. Daarvoor zijn door de auteurs talrijke openbare en private archieven geraadpleegd. Door de fotografen van fotoclub Lux Nova en de proviciale fotograaf Tom Willock er bij te betrekken staan er hedendaagse foto’s van elk kasteel in, ook als u het kasteel vanop de straatkant niet kan zien. Vanuit diverse privéverzamelingen zijn ongekende illustraties en informatie verzameld die het boek een grote meerwaarde geeft.

De provincie Oost-Vlaanderen legt de verkoopprijs vast op € 25,00. Het boek is te bestellen en af te halen op afspraak via louis.gevaert@dsmg.be of telefoon 09/228 73 58. Opsturen in België kan mits storten van € 31,50 ( € 6,50 verzendingskosten) op rekening BE82 9797 7976 9968 van Louis Gevaert, met vermelding boek Kastelen Destelbergen.

In GeMuDes het Gemeentelijk museum van Destelbergen, Dendermondesteenweg 430 zijn 70 foto’s (40/60 cm) van die kastelen te bekijken, elke maandag, dinsdag, woensdag en donderdag van 9 tot 15 uur dit tot 16 september 2018.

Meer informatie: http://www.dsmg.be/nieuws/de-kastelen-en-hun-bewoners-in-destelbergen-en-heusden

Ingediend door: Louis Gevaert

Print Friendly, PDF & Email
Geplaatst in Heemkundig nieuws.