Dag van de trage weg

De Dag van de trage weg is een actieweekend waarbij burgers, verenigingen en besturen samenwerken om verwaarloosde en verdwenen trage wegen weer open te maken. Deze wegen voor niet-gemotoriseerd verkeer bieden ongetwijfeld ook voor jou heel wat voordelen: je ontdekt er de natuur, ze zijn ideaal voor een fiets- of wandeltocht en ze vormen een verkeersveilig alternatief voor de drukke straten. Bovendien vertellen deze vaak eeuwenoude verbindingen iets over de lokale geschiedenis. Kortom: zorg dragen voor trage wegen is zorg dragen voor mens en natuur.

Toch gingen in het verleden al heel wat trage wegen verloren en nog altijd brokkelt het netwerk af. Door verwaarlozing of onrechtmatige inname. Op de Dag van de trage weg keren we dit proces om. Want met een klein beetje moeite kunnen we heel wat van onze voet- en buurtwegen terug gebruiken.

Help mee wegen opnieuw toegankelijk te maken
Doe mee aan de Dag van de trage weg op 24 en/of 25 oktober en organiseer samen met je buurt, vereniging of gemeentebestuur een actie in jouw gemeente. Belangrijk is de actie op het terrein. Op de Dag van de trage weg maken we samen het verschil. Mogelijke acties: een grondige snoei- of maaibeurt om het tracé vrij te maken, een sluikstort opruimen of een omgeploegde wegbedding inwandelen. Maar ook een afsluitingen verplaatsen zodat de doorgang weer mogelijk wordt, is mogelijk.

De Dag van de trage weg valt of staat met het initiatief van lokale verenigingen en/of besturen. Draag jij de trage wegen een warm hart toe of ken je een interessante, maar ontoegankelijke verbinding? Schrijf je dan in voor de Dag van de trage weg en help de trage wegen weer open te maken. Het inschrijvingsformulier vind je op tragewegen.be.

Geplaatst in Evenementen.