Dag van de Trage Weg op 18 en 19 oktober

Op 18 en 19 oktober 2014 is het weer zover: de Dag van de Trage Weg. Een feestmoment voor alle wandelaars, fietsers, erfgoed- en natuurliefhebbers. Dit jaar wordt een recordeditie: de bezoeker kan kiezen uit zo’n 100 activiteiten over heel Vlaanderen. Heemkunde Vlaanderen is opnieuw partner en nodigt iedereen uit om het gevarieerde programma te ontdekken.

Naast de gebruikelijke themawandelingen en fietstochten, wordt dit jaar extra aandacht gevraagd voor een aantal specifieke trage wegen die voor omwonenden en bewoners belangrijk, maar niet langer begaanbaar zijn. Met een spandoekactie ‘Doorgang voor iedereen’ daagden lokale actiegroepen hun gemeentebestuur uit om die essentiële verbindingen open te stellen voor de Dag van de Trage Weg. Benieuwd of hun pleidooi iets opleverde? Kom dan naar een actie in uw buurt en stel vast of de nieuwe weg al dan niet kan ingewandeld worden.

Het campagneweekend Dag van de Trage Weg maakt dit jaar ook de koppeling met de Week van het Bos (en vormt er het slotweekend van), want bospaden zijn natuurlijk uitstekende trage wegen. Thema dit jaar is ‘100 jaar Groote Oorlog’. Zo kan u smokkelroutes volgen die hun oorsprong vonden in de oorlogsjaren, zeldzame salamanders ontdekken in tot poelen omgevormde bommenkraters of tal van oorlogsverhalen op het terrein herbeleven.

Waar en wanneer je kan deelnemen aan de activiteiten van Dag van de Trage Weg, is terug te vinden op www.dagvandetrageweg.be.

Print Friendly, PDF & Email
Geplaatst in Evenementen.