Dag van de trage weg 2010

Op 23 en 24 oktober 2010 organiseert vzw Trage Wegen weer het actieweekend ‘Dag van de trage weg’. Het hoofddoel van deze campagne is verwaarloosde trage wegen terug in gebruik nemen. En daarvoor kan ook jij je inzetten!

Trage wegen?
Deze trage wegen – wegen voor niet-gemotoriseerd verkeer – bieden heel wat kansen: ze maken deel uit van ons cultuur-historisch patrimonium, ze vertellen een verhaal, je ontdekt er rust en natuur en ze zijn ideaal voor een erfgoedwandeling. Verkeersveilig én aangenaam. Vaak kennen de mensen het verhaal van de trage weg niet of is de weg verdwenen. Ze werden niet onderhouden, men ploegde ze om of men heeft ze gewoon ingenomen.

Help mee!
Op de ‘Dag van de trage weg’ doen we het anders: we ruimen wegen op, we stellen ze terug open en geven ze een naam. We doen de verhalen erover herleven. Meestal kost het maar een klein beetje moeite. Organiseer samen met enkele leden van de heemkundige kring of gelijkgestemden een heemkundige wandeltocht langs de trage wegen van jullie dorp. Vertel het boeiende verhaal van de trage wegen. Nog ambitieuzer? Organiseer dan een grondige snoei- of maaibeurt op een dichtgegroeide weg en huldig dan de nieuwe naambordjes van je trage weg in!

Hoe begin ik eraan?
Je wil gerust iets doen, maar je weet niet goed hoe je dit alles op poten zet? Geen nood, vzw Trage Wegen vzw helpt je. Op de website vind je een uitgebreide handleiding: hoe je trage wegen kan opsporen, hoe je de gemeente contacteert en uiteraard hoe je de actie zelf organiseert.

Schrijf je groep in vanaf 22 februari via www.tragewegen.be/dagvandetrageweg. Je vindt er ook meer informatie over het initiatief. Wil je nog meer uitleg, kan je altijd bellen of mailen naar campagnemedewerkster Clytie Eykens (02/204.09.72 of 011/75.42.46).

Print Friendly, PDF & Email
Geplaatst in Evenementen.