Cursusreeks erfgoededucatie: Lokaal erfgoed op maat van jongeren?! nu in Limburg

Jongeren en erfgoed, het lijkt een moeilijke combinatie. Niets is minder waar, ook in het secundair onderwijs is er heel veel ruimte voor erfgoededucatie. Maar hoe zit het secundair onderwijs nu in elkaar? Waar kan je met je collectie een meerwaarde geven? Welke vakken en richtingen sluiten er het best bij aan? Hoe kan je vegas world free games vhs to dvd converter mac jongeren in hun eigen leefwereld boeien met je erfgoedverhaal? Waar kan je werkvormen en didactische tips vinden die prima aansluiten bij het verhaal dat je wil brengen? Tijdens drie cursusavonden krijg je inzicht in al deze materie en meer. Naast theorie is er ook flink wat ruimte voor praktische vragen, praktijkvoorbeelden en doe-opdrachten.

Deze cursus wordt georganiseerd door Heemkunde Vlaanderen, hier in Limburg in nauwe samenwerking met Erfgoedcel Mijn-Erfgoed en Bokrijk. De cursusreeks werd eerder al georganiseerd in de andere provincies.

Bokrijk_MG_6830 © fotografie Bokrijk

Doelgroep:
Dit is een opleiding voor zowel professionele als vrijwillige erfgoedmedewerkers en erfgoedgeïnteresseerden die een grondige basiskennis over erfgoededucatie in het secundair onderwijs wensen te verwerven. Ook leerkrachten en leerkrachten in spe die een erfgoedproject in de klas willen uitwerken zijn welkom.

Spreker:
Tamara Ingels (Vakdidacticus kunstwetenschappen, VUB)

Tijdstip:
19u00 – 22u00

Data en locatie:

  • Sessie 1: dinsdag 3 mei 2016 | De doelgroep in focus. (Domein Bokrijk – Kasteel, Bokrijklaan 1, 3600 Genk)
  • Sessie 2: dinsdag 10 mei 2016 | Secundair onderwijs. Een kluwen? (Domein Bokrijk – Kasteel, Bokrijklaan 1, 3600 Genk)
  • Sessie 3: dinsdag 31 mei 2016 | Praktijksessie (Domein Bokrijk – Kasteel, Bokrijklaan 1, 3600 Genk)

Inschrijven

Inschrijven is verplicht en kan via het inschrijvingsformulier onderaan deze pagina. Voor meer informatie kan je eveneens terecht bij Daphné Maes op daphne.maes@heemkunde-vlaanderen.be of op 015/20.51.74.

Deelnemen kost 12 euro voor de volledige reeks of 5 euro per les. Het is wel de bedoeling de volledige reeks te volgen, omdat er voortgebouwd wordt op de vorige lessen. Tijdens vegas world free games vhs to dvd converter mac de cursus ontvangt u cursusmateriaal en een drankje. Het inschrijvingsgeld moet worden overgeschreven op IBAN BE79 0682 2185 9033, BIC: GKCCBEBB met als vermelding ‘cursusreeks erfgoededucatie + naam deelnemer’.

ErfgoedcelMijnErfgoed525_sm        BOKRIJK2015-nieuwlogo Heemkunde_logo_kleur_positief

 

Inschrijvingsformulier

Naam

Organisatie

Straat en nummer

Postcode en gemeente

E-mailadres

Telefoonnummer

Schrijft in voor:

-volledige reeks

-één of meer specifieke sessie(s): bij opmerkingen geef ik meer uitleg

x Kruis dit vakje aan als je de maandelijkse e-nieuwsbrief van Heemkunde Vlaanderen wenst te ontvangen.

Wil je een factuur? (Indien ja, geef dan ook eventuele noodzakelijke vermelden mee aub)

Bijkomende opmerkingen

Print Friendly, PDF & Email