Cursusreeks erfgoededucatie: Lokaal erfgoed op maat van jongeren?!

Jongeren en erfgoed, het lijkt een moeilijke combinatie. Niets is minder waar, ook in het secundair onderwijs is er heel veel ruimte voor erfgoededucatie.

Maar hoe zit het secundair onderwijs nu in elkaar? Waar kan je met je collectie een meerwaarde geven? Welke vakken en richtingen sluiten er het best bij aan? Hoe kan je jongeren in hun eigen leefwereld boeien met je erfgoedverhaal? Waar kan je werkvormen en didactische tips vinden die prima aansluiten bij het verhaal dat je wil brengen?

Tijdens drie cursusavonden krijg je inzicht in al deze materie en meer. Naast theorie is er ook flink wat ruimte voor praktische vragen, praktijkvoorbeelden en doe-opdrachten.

Deze cursus wordt georganiseerd door Heemkunde Vlaanderen, in nauwe samenwerking met Erfgoedcel CO7. Dit voorjaar zijn we te gast in West-Vlaanderen. De cursusreeks werd eerder al georganiseerd in de provincies Oost-Vlaanderen, Antwerpen en Vlaams-Brabant en wordt volgend jaar nog herhaald in de provincie Limburg.

Doelgroep:
Dit is een opleiding voor zowel professionele als vrijwillige erfgoedmedewerkers en erfgoedgeïnteresseerden die een grondige basiskennis over erfgoededucatie in het secundair onderwijs wensen te verwerven. Ook leerkrachten en leerkrachten in spe die een erfgoedproject in de klas willen uitwerken zijn welkom.

Spreker:
Tamara Ingels (Vakdidacticus kunstwetenschappen, VUB)

Tijdstip:
19u00 – 22u00

Data en locatie:

  • Sessie 1: NIEUWE DATUM: dinsdag 19 mei 2015 | De doelgroep in focus. (CC Ieper – Het Perron, Fochlaan 1, 8900 Ieper) i.s.m. Erfgoedcel CO7
  • Sessie 2: dinsdag 26 mei 2015 | Secundair onderwijs. Een kluwen? (CC Ieper – Het Perron, Fochlaan 1, 8900 Ieper) i.s.m. Erfgoedcel CO7
  • Sessie 3: dinsdag 9 juni 2015 | Praktijksessie (In Flanders Fields Museum, Lakenhallen – Grote Markt 34, 8900 Ieper) i.s.m. Erfgoedcel CO7 en In Flanders Fields Museum

Inschrijven is verplicht en kan via het inschrijvingsformulier onderaan deze pagina. Voor meer informatie kan je eveneens terecht bij Daphné Maes op daphne.maes@heemkunde-vlaanderen.be of op 015/20.51.74.

Deelnemen kost 12 euro voor de volledige reeks of 5 euro per les. Het is wel de bedoeling de volledige reeks te volgen, omdat er voortgebouwd wordt op de vorige lessen. Tijdens de cursus ontvangt u cursusmateriaal en een drankje. Het inschrijvingsgeld moet worden overgeschreven op IBAN BE79 0682 2185 9033, BIC: GKCCBEBB met als vermelding ‘cursusreeks erfgoededucatie + naam deelnemer’.

logos erfgoededucatie

Inschrijvingsformulier

[contact-form-7 404 "Not Found"]
Print Friendly, PDF & Email
Geplaatst in Vorming.