Cursusreeks erfgoededucatie: Lokaal erfgoed op maat van jongeren?!

Jongeren en erfgoed, het lijkt een moeilijke combinatie. Niets is minder waar, ook in het secundair onderwijs is er heel veel ruimte voor erfgoededucatie.

Maar hoe zit het secundair onderwijs nu in elkaar? Waar kan je met je collectie een meerwaarde geven? Welke vakken en richtingen sluiten er het best bij aan? Hoe kan je jongeren in hun eigen leefwereld boeien met je erfgoedverhaal? Waar kan je werkvormen en didactische tips vinden die prima aansluiten bij het verhaal dat je wil brengen?

Tijdens drie cursusavonden krijg je inzicht in al deze materie en meer. Naast theorie is er ook flink wat ruimte voor praktische vragen, praktijkvoorbeelden en doe-opdrachten.

Deze cursus wordt georganiseerd door Heemkunde Vlaanderen, in nauwe samenwerking met de erfgoedcel Pajottenland & Zennevallei en de erfgoedcel Brussel. De cursus vond reeds plaats in de provincies Antwerpen en Oost-Vlaanderen en zal in de toekomst nog worden herhaald in de provincies Limburg en West-Vlaanderen.

Spreker: Tamara Ingels (Vakdidacticus kunstwetenschappen, VUB)

Tijdstip: 19u tot 22u

Data en locatie:

  • Sessie 1: dinsdag 9 december 2014 – De doelgroep in focus (Kasteel Hemelrijck, Sociaal Huis – OCMW Sint-Pieters-Leeuw, Fabriekstraat 1B, 1601 Ruisbroek) i.s.m. erfgoedcel Pajottenland & Zennevallei
  • Sessie 2: dinsdag 16 december 2014 – Secundair onderwijs. Een kluwen? (Kasteel Hemelrijck, Sociaal Huis – OCMW Sint-Pieters-Leeuw, Fabriekstraat 1B, 1601 Ruisbroek) i.s.m. erfgoedcel Pajottenland & Zennevallei
  • Sessie 3: dinsdag 13 januari 2015 – Praktijksessie (Museum van Elsene, Jean Van Volsemstraat 71, 1050 Elsene) i.s.m. erfgoedcel Brussel en Museum van Elsene

Inschrijven?

Inschrijven kan via het inschrijvingsformulier onderaan deze pagina. Voor meer informatie kan je eveneens terecht bij Daphné Maes op daphne.maes@heemkunde-vlaanderen.be of op 015 20 51 74.

Deelnemen is gratis. Het is de bedoeling de volledige reeks te volgen, omdat er voortgebouwd wordt op de vorige lessen. Inschrijven is verplicht. Tijdens de cursus ontvangt u cursusmateriaal en een drankje.

© foto’s folder (v.l.n.r.): Museum van Elsene, Laurent Inghelbrecht en MAS in Jonge Handen

[contact-form-7 404 "Not Found"]
Print Friendly, PDF & Email
Geplaatst in Vorming.