Coachingstraject voor initiatiefnemers van een lokaal erfgoededucatief project

Train-de-trainer ‘Buurten met Erfgoed’: voor initiatiefnemers en trekkers van een lokaal erfgoededucatief traject

Buurten met erfgoed is een coachingstraject voor leerkrachten én lokale erfgoedpartners. Gedurende een schooljaar werken ze samen om zo activiteiten te ontwikkelen rond erfgoed in de schoolbuurt. Op die manier kunnen tal van leerlingen van de tweede graad lager onderwijs kennismaken met het erfgoed in de schoolbuurt.

Wil je ook graag een coachingtraject opstarten in jouw gemeente of regio? Wil je hiertoe het initiatief nemen en dit proces trekken? Dan is deze train-de-trainer vorming iets voor jou!

In de training vertrekken we van de vraag: hoe pak je een traject ‘Buurten met erfgoed’ aan? Het is een intensief traject dat heel wat kan opleveren, maar waarbij men toch ook wel wat (tijd en) inzet van leerkrachten en erfgoedpartners vraagt.

Deze vorming ondersteunt initiatiefnemers en trekkers van een traject ‘Buurten met erfgoed’ door:

  • hen voor te bereiden op de te nemen stappen in het traject
  • ideeën en tips uit te wisselen over de communicatie van Buurten met erfgoed, de coördinatie en opvolging van het traject
  • hen te trainen in het gebruik van activerende werkvormen
  • ondersteunende theorie aan te reiken zoals Cultuur in de Spiegel

De training start op donderdag 26 april 2018. Vervolgens voorzien we drie bijeenkomsten waarop wordt ingegaan op bepaalde onderdelen in het traject en kunnen er ervaringen uitgewisseld worden over stappen die de deelnemers zelf al hebben gezet.

De vorming richt zich naar lokale trekkers* die een ‘Buurten met erfgoed’-traject willen opstarten in de loop van het schooljaar 2018-2019.

Deze vorming is een organisatie van de stuurgroep Buurten met erfgoed met de steun van Cera en de Vlaamse Overheid.

*Indien lokale erfgoedverenigingen een dergelijk traject willen, kunnen ze (i.p.v. zelf de train-de-trainer te volgen) zo’n trajectbegeleiding ook gratis aanvragen via daphne.maes@heemkunde-vlaanderen.be. Elk jaar kan er zo één (deel)gemeente aan bod komen.

Praktisch

Datum en tijdstip startdag: 26 april 2018 van 9u30 tot 16u30
Locatie: Heemkunde Vlaanderen, Huis De Zalm, Zoutwerf 5, 2800 Mechelen

Data en tijdstip terugkomdagen: 6 september 2018, 25 oktober 2018 en 6 december 2018 van 14u00 – 16u00
Locatie: Heemkunde Vlaanderen, Huis De Zalm, Zoutwerf 5, 2800 Mechelen

Docent: Chris Ferket (Mooss vzw)

Kostprijs: Cera ondersteunt Buurten met erfgoed. Dankzij dit engagement kunnen we deze vorming aanbieden voor een bedrag van 10 euro.

Inschrijven: Stuur een e-mail naar stuurgroep@buurtenmeterfgoed.be met de vermelding inschrijving train-de-trainer 2018. Maximum aantal deelnemers: 12.

Graag meer informatie?

Ga naar www.buurtenmeterfgoed.be of contacteer stuurgroep@buurtenmeterfgoed.be

Print Friendly, PDF & Email
Geplaatst in Voorbije vormingen, Vorming.