Call for papers: Dag van de Belgische migratiegeschiedenis 6 oktober 2018

Migratiegeschiedenis is een groeiend veld in België. Daarom ontstond tijdens de Dag van de Nieuwste Geschiedenis van april 2016 het idee om een dag rond Belgische migratiegeschiedenis te organiseren, strikt binnen de historische discipline, maar over de grenzen van de universiteiten heen. De eerste editie, die plaatsvond in Brussel in september 2017, slaagde erin onderzoekers uit geheel België samen te brengen en vormde tegelijk een forum voor uitwisseling met niet-academische belanghebbenden.

De tweede editie vindt plaats aan de KU Leuven op 6 oktober 2018. De Dag wil enerzijds de kans bieden aan beginnende en meer gerenommeerde onderzoekers om elkaar te ontmoeten en van elkaar te leren. Anderzijds nodigen we expliciet een breed publiek uit, dat buiten de academische wereld betrokken is bij of geïnteresseerd is in migratiegeschiedenis. We hopen op die manier gemakkelijker lopend of recent afgerond onderzoek omtrent migratie te delen binnen en buiten de academische wereld.

We nodigen iedereen uit om voorstellen betreffende tot recent of lopend academisch onderzoek in te sturen. Enige link met het geschiedenisonderwijs is een pluspunt maar geen vereiste. Sommige voorstellen worden geselecteerd voor de academische sessie, de anderen krijgen een plaats in de postersessie, die vorig jaar een groot succes werd. Iedereen die zijn werk in de vorm van een presentatie of poster wil presenteren, wordt verzocht om vóór vrijdag 29 juni 2018 een samenvatting van maximaal 250 woorden en een korte biografische introductie van maximaal 100 woorden te sturen naar sara.cosemans@kuleuven.be.

Print Friendly, PDF & Email
Geplaatst in Heemkundig nieuws.