CAG wil collecties over voeding in kaart brengen

Voedsel heeft altijd al een belangrijke rol gespeeld in onze geschiedenis. De jongste tijd geniet het erfgoed van eten en drinken steeds meer belangstelling. Bier, frieten, witloof en andere streekproducten… ze behoren alle tot ons culinair erfgoed. Een volledig  overzicht van wat er bewaard is gebleven van dit specifieke erfgoed in Vlaanderen en Brussel, ontbreekt echter.

Daarom is het Centrum Agrarische Geschiedenis (CAG) gestart met de inventarisatie van publiek toegankelijke collecties met objecten over voeding. We registreren welke collecties er zijn en welke objecten ze bevatten. We gaan na wat de uitdagingen en kansen zijn voor deze collecties en hun beheerders. Alle verzamelde informatie wordt verwerkt in een rapport dat voor iedereen toegankelijk zal zijn. Met deze inventarisatie en analyse van het erfgoed van eten en drinken wil het CAG (samen met andere partners zoals Heemkunde Vlaanderen) meer samenwerking en expertisedeling in dit deelterrein stimuleren.

Het CAG is op zoek naar grote en kleine voor het publiek toegankelijke collecties met objecten over voeding. Van huisraad, wafelijzers, bierflessen en reclameborden tot andere objecten nodig voor de bereiding van voeding. Bezit of beheer jij zo’n collectie? Neem dan snel contact op met Sarah Luyten via sarah.luyten@cagnet.be of 016/32 35 42.

Print Friendly, PDF & Email
Geplaatst in Oproepen.