Brussel in beeldekes

Brussel pakt dit jaar uit met het stripverhaal als stadsthema. Ook de Erfgoedcel Brussel springt op de kar en grijpt het stripjaar aan om Brusselse sagen en legenden beter bekend te maken bij het publiek.

In het stripverhaal ‘Brussel in beeldekes’ zijn 15 sagen en legenden verwerkt, waaronder Manneke Pis, Lenneke Mare, Vrouwkensavond, Kludde met zijn keet, de Hond Moustache…

Volgende leden van de Vlaamse Onafhankelijke Stripgilde verleenden hun medewerking aan dit album: René Bergmans, Jan Bosschaert, Tom Bouden, Jeff Broeckx, Charel Cambré, Ros Cappaert, Kurt Cassauwers, Ivan Claeys, Reinhart Croon, Pieter De Poortere, Luk Bey, Lode Devroe, Rik De Wulf, Steven Dupré, Lectrr, Hec Leemans, Merho, Randall C., Ben Seys, Wim Swerts, Sascha Van Laeken, Patrick van Oppen, Jos Vanspauwen, Marc Verhaegen, Els Verlaak, Peter Willems.

Het stripalbum werd op 23 juni voorgesteld in het Belgisch Stripcentrum. Nog tot en met 13 september kan je in het Stripcentrum een tentoonstelling bezichtigen over het album.

Vanaf 25 juni in de winkel.

www.erfgoedcelbrussel.be

Print Friendly, PDF & Email
Geplaatst in Publicaties.