Bladwijzer niet langer op papier

In december 2014 verscheen de voorlopig laatste papieren versie van Bladwijzer. De besparingen binnen de cultureel-erfgoedsector, die ook Heemkunde Vlaanderen sterk hebben getroffen, dwingen tot keuzes. Door de hoge druk- en verzendingskosten wordt het volgend jaar onmogelijk om een gedrukte versie van dit gratis blad te maken.

Laagdrempeligheid en groot bereik

Van bij de start in 2011 was het de bedoeling met dit methodologisch tijdschrift vol praktische tips en ideeën over lokaal erfgoed zoveel mogelijk mensen te bereiken. Daarom ontvingen bijna 1700 abonnees viermaandelijks een gratis Bladwijzer in hun bus. Daarnaast kon iedereen het tijdschrift ook downloaden via de website van Heemkunde Vlaanderen. Dat was enkel mogelijk dankzij de ondersteuning van Vlaanderen.

Van papier naar digitaal

Bezuinigingen dwingen tot keuzes. Bladwijzer zomaar laten verdwijnen, was geen optie. In 2015 blijft het tijdschrift daarom verder leven in digitale vorm. Iedereen die dit wenst kan Bladwijzer digitaal toegestuurd krijgen of kan het tijdschrift of de artikels naar keuze gratis downloaden via onze site. Op die manier hopen we toch nog zoveel mogelijk mensen te blijven bereiken. Wil je zeker zijn dat je Bladwijzer niet mist? Abonneer je dan via onderstaand formulier op de digitale versie.

Ik wil me graag abonneren op de gratis digitale Bladwijzer.

En in de toekomst?

Dat onze talrijke abonnees in 2015 geen papieren Bladwijzer meer zullen ontvangen, is een harde noot. We beseffen dat zij door deze keuze worden getroffen. Of de twaalfde Bladwijzer ook de laatste gedrukte versie wordt, is op heden nog niet duidelijk. Wel zeker is dat het verspreiden van gedrukte Bladwijzers in de toekomst niet meer kosteloos zal kunnen gebeuren.

Heemkunde Vlaanderen hoort daarom graag of u bereid zou zijn voor een gedrukte versie een bescheiden abonnementsgeld te betalen. Indien er voldoende belangstelling is, zullen we de haalbaarheid om een gedrukte Bladwijzer te verspreiden onderzoeken. De beslissing over het al of niet drukken en de prijszetting zullen worden bepaald door de vraag.

Laat uw stem horen en vul onderstaand formulier in! Alvast bedankt

Print Friendly, PDF & Email
Geplaatst in Bladwijzer.