Bladwijzer 21: van crowdfunding tot duurzaam registreren in rekenbladen

Het nieuwste nummer van Bladwijzer. Wegwijs met Heemkunde Vlaanderen staat weer boordevol artikels over erfgoedonderzoek, -ontsluiting en tips voor het behoud en beheer van je (digitale) erfgoed. Wil je weten hoe je ervoor kan zorgen dat het publiek mee investeert in je erfgoedproject? Of hoe je kan zoeken in de archieven over de bestraffing van collaboratie tijdens de Tweede Wereldoorlog? Neem dan snel een kijkje!

Daarnaast ontdek je ook tips over de vele onderzoeksmogelijkheden van het primitief kadaster of hoe je aan de slag kan met bedrijfserfgoed. Verder vertellen we ook meer over historisch onderzoek naar beeldende kunsten en leggen we uit hoe je collecties duurzaam kan registreren in een rekenblad.

Bladwijzer bundelt elke vier maanden praktische bijdragen over erfgoedzorg, erfgoedontsluiting en het beheer van je lokale erfgoedorganisatie. De publicatie wordt gratis verspreid bij alle organisaties uit de doelgroep van Heemkunde Vlaanderen. Alle artikels uit dit en vorige nummers van Bladwijzer zijn digitaal beschikbaar op deze pagina.

Wil je Bladwijzer per e-mail ontvangen? Schrijf je dan hieronder in!

Bladwijzer 21 | Inhoudstafel

DownloadBladwijzer 21 (pdf, 4 mb)

Print Friendly, PDF & Email
Geplaatst in Varia.