Bladwijzer 20: van geheimhouding in het Belgisch leger tot cloudcomputing

Het nieuwste nummer van Bladwijzer. Wegwijs met Heemkunde Vlaanderen staat weer boordevol artikels over erfgoedonderzoek, -ontsluiting en tips voor het behoud en beheer van je (digitale) erfgoed. Wil je weten hoe het Amsab-ISG een project tot stand bracht rond Belgische vluchtelingen in de Eerste Wereldoorlog? Of hoe het Belgische leger gebruik maakte van postnummers om hun slagordes geheim te houden? Neem dan snel een kijkje!

Daarnaast ontdek je ook tips om je activiteiten toegankelijk te houden voor mensen in armoede of om goede teksten te schrijven voor het internet. Bovendien vertellen we wat meer over cloudcomputing en hoe je dat kan toepassen in je werking. In het artikel over verenigingsarchief gaan we dieper in op de rol die heemkundige kringen kunnen spelen bij het ontsluiten van verenigingsarchief. In de activiteiten in de kijker zetten we de aandacht op samenwerking tussen heemkundige kringen en andere verenigingen en sectoren. Tot slot gingen we in de nieuwe editie van de Fier-gazet op bezoek in Berlare.

Bladwijzer bundelt elke vier maanden praktische bijdragen over erfgoedzorg, erfgoedontsluiting en het beheer van je lokale erfgoedorganisatie. De publicatie wordt gratis verspreid bij alle organisaties uit de doelgroep van Heemkunde Vlaanderen. Alle artikels uit dit en vorige nummers van Bladwijzer zijn digitaal beschikbaar op deze pagina.

Wil je Bladwijzer per e-mail ontvangen? Schrijf je dan hieronder in!

Inhoudstafel

Download: Bladwijzer 20 (pdf, 2 mb)

Geplaatst in Bladwijzer.