Bak-Atelier De Smet wint Joachim Beuckelaer-eremerk

Naast het Jozef Weyns-eremerk wordt tijdens de Heemdag ook telkens het Joachim Beuckelaer-eremerk uitgereikt. Bak-Atelier De Smet uit Borsbeke ging aan de haal met deze onderscheiding voor hun inspanningen voor de Vlaamse gastronomie en de streekgebonden traditie.

Eigenaars van het atelier zijn de heer Wim De Smet en mevrouw Sandra De Backer (r.), die de prijs in ontvangst kwam nemen.

‘Bak-Atelier De Smet is een ambachtelijke bakkerij die kwaliteit en tradities hoog in het vaandel voert’, zegt Fons Dierickx, voorzitter van Heemkunde Vlaanderen. ‘Het is tevens een mooi voorbeeld van hoe een familiaal bedrijf wordt verder gezet. Een topper in hun assortiment is de huisbereide speculoos op basis van een recept dat meer dan honderd jaar geleden werd gecreëerd. Voor deze speculoos en voor hun mastel, het basisproduct bij uitstek voor echte vlaaien, kregen ze het label erkend streekproduct.’

Het Joachim Beuckelaer-eremerk is genoemd naar de 16de eeuwse Antwerpse schilder die als de ‘meester’ van vrucht en vlees en van keuken en koken wordt beschouwd.

Print Friendly, PDF & Email
Geplaatst in Werking.