Werkgroep ‘Jongeren en heemkunde’

DSC_6658De werkgroep ‘Jongeren en heemkunde’, ontstaan in mei 2011, brengt jonge heemkundigen samen om te brainstormen over hoe er meer jongeren bij heemkundige kringen betrokken kunnen worden. Er werd eveneens gestart met een artikelenreeks in Bladwijzer met tips en goede voorbeelden over jongeren en heemkunde. Het is ook de bedoeling om binnen Heemkunde Vlaanderen een jongerenwerking op te zetten op landelijk niveau, door jongeren die actief bezig zijn met heemkunde samen te brengen.

Zo organiseerde de werkgroep een eerste nationale ontmoetingsdag voor jongeren die met heemkunde (willen) bezig zijn op zaterdag 23 juni 2012 te Tervuren. De tweede ontmoetingsdag vond plaats op zaterdag 27 april 2013 te Antwerpen (MAS). De werkgroep werkte ook actief mee aan de organisatie van jongerenworkshops tijdens de studiedagen Heemkunde Actueel I en II.

Tijdens Heemkunde Actueel I op 19 november 2011 werkte de werkgroep ‘Jongeren en heemkunde’ de workshop ‘Jongeren en heemkunde’ uit. Het verslag vind je hier. Nadien schreven de twee inleiders van de discussie ook een artikel in Bladwijzer (zie hieronder). Tijdens Heemkunde Actueel II op 17 november 2012 werkte de werkgroep mee aan de workshop ‘Heemkunde en jeugdbewegingen’. Hier vind je het verslag.

Artikelenreeks ‘Jongeren en heemkunde’ in Bladwijzer

Sinds augustus 2011 schrijft de werkgroep ‘Jongeren en heemkunde’ voor elke Bladwijzer een artikel met tips en voorbeelden over jongerenwerking en activiteiten voor jongeren binnen heemkundige kringen.

Print Friendly, PDF & Email

Eén reactie

  1. Pingback: Heemkunde for dummies – Heemkunde Vlaanderen

Reacties zijn gesloten.