Ambassadeur Heemkunde Vandaag

Sinds het najaar van 2014 bekroont Heemkunde Vlaanderen elk jaar
een Ambassadeur HeemkundeAmbassadeurHV Vandaag. Met deze eretitel willen we innovatieve methodes, originele projecten, inspirerende ideeën, maar ook begeesterende figuren of verenigingen uit het heemkundig veld in de kijker plaatsen.

De eretitel wordt elk jaar tijdens de studienamiddag Heemkunde Actueel uitgereikt aan een vrijwilliger(s) of vrijwilligersvereniging die recent heemkunde op een positieve en eigentijdse manier bij een breed (nieuw) publiek heeft aangebracht.

De symbolische bekroning bestaat uit de titel van Ambassadeur die gedurende 1 jaar gedragen wordt, een diploma, een forum tijdens Heemkunde Actueel en een promotiefilmpje dat onder andere via een digitale eregalerij beschikbaar blijft.

Wil je graag een persoon of een project voordragen voor de titel Ambassadeur Heemkunde Vandaag? Dat kan via de leden van onze algemene vergadering tot uiterlijk 31 mei. Ken je niemand uit onze algemene vergadering? Dan vind je hier enkele contactgegevens. Een externe jury zal dan in de loop van juni over alle ingediende dossiers haar oordeel vellen.

Meer informatie over de procedure vind je hier, alsook een voordrachtformulier dat je kan indienen bij een lid van de algemene vergadering.

Ambassadeurs

2018: Bart Vosters (Arendonk)
2017: Herman Sterckx (Geel)
2016: Erfgoedkring Oudenburg 8460 (Oudenburg)
2015: Erfgoed Balen (Balen)
2014: Bert De Smet (Wielsbeke)

Eregalerij

2018: Bart Vosters

2017: Herman Sterckx

2016: Erfgoedkring Oudenburg 8460

2015: Erfgoed Balen

2014: Bert De Smet (Wielsbeke)


 

Print Friendly, PDF & Email