27ste Open Monumentendag zit in nieuw jasje

Na 26 succesvolle edities heeft Herita gesleuteld aan het grootste monumentenfeest van Vlaanderen. Zo is er vanaf dit jaar geen thema meer en kan iedereen die in een monument woont of werkt, het ook openstellen voor het grote publiek. De 27ste editie van Open Monumentendag vindt plaats op 13 september 2015.

Organisator Herita wil met het nieuwe concept zorgen voor een verscheiden aanbod, al zal het ook enkele accenten aanbrengen in het programma zoals de grote klassiekers, verborgen parels, klein erfgoed, gerestaureerde of herbestemde monumenten en kindvriendelijk aanbod. Bovendien wordt er ook ingespeeld op het Europees jaar van het Technisch en Industrieel Erfgoed, dat dit jaar plaatsvindt.

‘Met het nieuwe concept willen we meer beheerders en eigenaars overhalen om hun monument te tonen en tegelijkertijd een breder publiek aanspreken om de monumenten te bezoeken’, zegt Kristl Strubbe, algemeen directeur van Herita.

Momenteel staan al meer dan 500 monumenten en activiteiten in heel Vlaanderen op het programma. Op 3 augustus 2015 wordt het programma gelanceerd via www.openmonumenten.be. Momenteel kom je via deze link nog terecht op de informatieve website voor organisatoren.

Print Friendly, PDF & Email
Geplaatst in Evenementen.