19.000 deelnemers voor Nacht van de Geschiedenis

Gisteren namen 19.000 deelnemers deel aan de negende Nacht van de Geschiedenis. Dat is maar liefst 1.500 meer dan vorig jaar. Thema dit jaar was ‘Feest!’. Op het programma stonden 200 historische activiteiten én een avant-première van de prestigieuze HBO-topreeks ‘John Adams’.

Tijdens deze editie van De Nacht van de Geschiedenis programmeerden 200 Davidsfonds-afdelingen en diverse erfgoedpartners tientallen feestelijk-historische activiteiten waarop iedereen welkom was. Renaissancefeesten in belle-époquestijl, breugelmaaltijden, reuzenfeesten…: ze herleefden allemaal tijdens De Nacht van de Geschiedenis.

Regionale cijfers

  • West-Vlaanderen (49 activiteiten): 4.899 deelnemers
  • Oost-Vlaanderen (53 activiteiten): 4.886 deelnemers
  • Vlaams-Brabant (25 activiteiten): 2.617 deelnemers
  • Antwerpen (44 activiteiten): 3673 deelnemers
  • Limburg (20 activiteiten): 2.612 deelnemers

Het geschiedenisevenement brak dit jaar bovendien mee een lans voor het behoud van de feestcultuur door de ondersteuning van het project ‘Feestelijk Vlaanderen’. Kers op de taart vormde de uitgave van het feestelijke fotoboek ‘Tradities’.

Exclusief op De Nacht van de Geschiedenis presenteerde Davidsfonds Evenementen ook de avant-première van de prestigieuze HBO-topreeks ‘John Adams’ in Kinepolis Gent, Kortrijk en Leuven. 500 liefhebbers lieten zich door de topreeks verleiden.

De Nacht van de Geschiedenis is een initiatief van Davidsfonds Evenementen i.s.m. De Standaard, Kinepolis, KBC, Acht, Radio 2, Volkskunde Vlaanderen en Heemkunde Vlaanderen.

Foto: reuzen in Tienen (copyright Roelof Pantjes – OpgewekTienen.be)

Print Friendly, PDF & Email
Geplaatst in Evenementen.