10 jaar genetische genealogie in de Benelux: ontrafel je stamboom met je DNA!

In 2018 viert Familiekunde Vlaanderen ’10 jaar genetische genealogie in de Benelux!’ Het doet dit in stijl met maar liefst vier uitgebreide studienamiddagen, verspreid over gans België en Nederland. Tijdens deze studienamiddagen wordt dieper ingegaan op de zin en onzin van genetische genealogie. Kan je met DNA bijvoorbeeld bewijzen Spaanse voorouders te hebben? Zijn online doe-het-zelfkits voor DNA-onderzoek wel betrouwbaar? En wat leer ik over mijn stamboom aan de hand van mijn DNA-profiel? …

Doelgroep
Deze studienamiddagen zijn zowel op geïnteresseerden als op deelnemers van de DNA-Beneluxprojecten van Familiekunde Vlaanderen gericht; er is voor elk wat wils. Er is geen specifieke voorkennis vereist.

Programma
Het programma van de studienamiddagen kan variëren afhankelijk van de locatie, maar ziet er in grote lijnen zo uit:

  • Marc Van den Cloot: Ontstaan, groei en mogelijkheden van de DNA-Beneluxprojecten
  • Korte casestudies door twee of drie lokale deelnemers van de DNA-Beneluxprojecten
  • dr. Maarten Larmuseau: Wat leren we uit genetische genealogie voor jouw familiegeschiedenis?
  • Mogelijkheid tot vraag-en-antwoord

Datums en locaties
Onthaal met koffie vanaf 13u30. Het programma start telkens om 14u. Datums en locaties van de infonamiddagen:

  • Zaterdag 14 april 2018, Liberaal Archief (Blauwe Zaal), Kramersplein 23, 9000 Gent. Familiekunde Vlaanderen Regio Gent is lokale partner voor deze infonamiddag.
  • Zaterdag 28 april 2018, Stadsarchief Breda, Parade 10 (zij-ingang; ingang Breda’s Museum is vervallen), 4811 DZ Breda. Nederlandse Genealogische Vereniging afdeling West-Brabant en Stadsarchief Breda zijn lokale partners voor deze infonamiddag.
  • Zaterdag 5 mei 2018, Université de Namur (Amfitheater E12, Gebouw 12), Rempart de la Vierge 8, 5000 Namen. De voertaal voor deze studienamiddag is het Frans, maar persoonlijke expertise is mogelijk in het Nederlands. Service de Centralisation des études Généalogiques et Démographiques de Belgique section de Namur is lokale partner voor deze infonamiddag.
  • Zaterdag 12 mei 2018, Genadedal Ontmoetingscentrum (Grote Zaal), Velderblok 2A, 3010 Leuven. Familiekunde Vlaanderen Regio Leuven is lokale partner voor deze infonamiddag.

Deelnemen aan het DNA-project van Familiekunde Vlaanderen?
Tijdens de studienamiddagen ‘10 jaar genetische genealogie in de Benelux!’ kan u inschrijven voor de DNA-projecten van Familiekunde Vlaanderen. De inschrijvingsvoorwaarden kan u terugvinden op https://dna-benelux.eu, maar worden tijdens de studienamiddagen eveneens toegelicht. Voor staalafnames neem je best op voorhand contact op met projectleider Marc Van den Cloot via marc.vandencloot@telenet.be

Info en inschrijven
Inschrijven is verplicht. De deelnameprijs bedraagt slechts 5 EUR en kan na inschrijving overgemaakt worden op rekening IBAN: BE95 0682 5054 4458, BIC: GKCCBEBB, Familiekunde Vlaanderen, Van Heybeeckstraat 3, 2170 Merksem, België, met vermelding van “10 jaar DNA” en je naam (bij betaling voor meerdere deelnemers alle namen vermelden). Opgelet: dit is niet het algemene rekeningnummer van Familiekunde Vlaanderen.

Inschrijven kan via deze link.

Print Friendly, PDF & Email
Geplaatst in Evenementen.