Zondag 23 april Erfgoeddag in thema ‘Zorg’

Een hele dag lang kun je in heel Vlaanderen en Brussel terecht voor een fantastisch en veelzijdig erfgoedaanbod. Je gastheren zijn onder andere musea, archieven, erfgoedbibliotheken, heemkundige kringen, kerkfabrieken, socioculturele verenigingen, restauratoren en tal van andere deelnemers. Maar ook de brede zorgsector is dit jaar van de partij, denk maar aan OCMW’s, zieken-, rust- en verzorgingstehuizen, opvanghuizen,..

Met de hand op het hart: zij zullen hun uiterste best doen om je een dag lang – tussen 10 en 18 uur – in de watten te leggen. Een aantal organisaties laten hun activiteit ook langer duren. Uiteraard hopen ze op je terugkeer nà Erfgoeddag. Als dat geen fijne garantie is voor een vijfsterrendag! Bovendien zijn alle activiteiten gratis.

Erfgoed een saaie boel? Erfgoeddag breekt een lans voor gezinnen. Vergeet al die vooroordelen en trek er met het gezin op uit. Heel wat organisaties doen op Erfgoeddag een extra inspanning om het jou – en de andere leden van je gezin, groot en klein – naar de zin te maken. In het programma wijst Vlieg je de weg naar kindvriendelijke activiteiten. Maak je borst nat voor wandelingen, geleide bezoeken, concerten, spelletjes, vertelmomenten en nog veel meer. Je vindt meer informatie over het thema, enkele fraaie Erfgoeddagactiviteiten, de website én de duo-dagpas van de Lijn in de Erfgoeddagfolder.

Meer informatie vind je op www.erfgoeddag.be. Je kan het volledige programma ook bekijken dankzij de gratis ErfgoedApp die je kan downloaden via www.erfgoedapp.be.

Geplaatst in Varia.