Week van de Smaak 2015: ‘VergETEN?’

Van 12 tot 22 november vindt in heel Vlaanderen de Week van de Smaak plaats met als thema ‘VergETEN’. Veel van ons eten lijkt misschien vergeten maar is dat niet, en verdient het om gekoesterd te blijven. Wie een activiteit wil aanmelden, kan dit nog tot en met 30 juni.

De Week van de Smaak duikt dit jaar het verleden in, niet uit nostalgie, wel om waardevolle ideeën nieuw leven in te blazen. Wie mee eten van de vergetelheid wil redden, kan grasduinen in de nieuwe website www.weekvandesmaak.be.

Nieuwe acties

Dit jaar zijn er ook twee nieuwe acties: ‘Op de koffie’ en de ‘Tafel der Ambachten’. Wie culinair erfgoed koestert en een nieuwe bestemming wil geven aan een familierecept, een oud kookboek of keukengerei, wordt tijdens de Week van de Smaak op de koffie gevraagd en kan zijn culinaire schat laten digitaliseren. Liefhebbers van ambachtelijke creativiteit kunnen aanschuiven aan de Tafel der Ambachten, een installatie die de brug slaat tussen designers, chefs en ambachtslui.

Meer info over de Week van de Smaak en de speciale acties vind je op www.weekvandesmaak.be.

Geplaatst in Evenementen.