Week van de Begraafplaatsen 2012

Deze week werd het definitieve programma van de 10de Week van de Begraafplaatsen bekendgemaakt. Deze themaweek rond funerair erfgoed vindt plaats van zaterdag 26 mei tot en met 3 juni. Dit jaar nemen opnieuw zo’n 30 gemeentes of organisaties deel aan dit Europese initiatief. De Europese Week van de Begraafplaatsen werd gelanceerd door de Association of Significant Cemeteries in Europe (ASCE). Momenteel zijn er zo’n 130 Europese begraafplaatsen uit meer dan 20 Europese landen bij deze organisatie aangesloten.

In Vlaanderen sloegen twee funeraire verenigingen, Epitaaf en Grafzerkje, de handen in mekaar om zo veel mogelijk Vlaamse steden en gemeenten warm te maken voor het initiatief. In het programma vind je dus ongetwijfeld ook activiteiten in jouw buurt!

Download het volledige programma (pdf – 3,5 mb)

Geplaatst in Evenementen.