Wally Douven, schilder en fotograaf

In 2012 viert de Geschied- en Heemkundige Kring Leopoldsburg haar 25-jarig bestaan. Dit jubileum gaat onder meer gepaard met een tentoonstelling over een wereldwijd bekend fenomeen uit het ‘Kamps’ industrieel verleden: het bedrijf ‘Art Factory Douven’, een familieonderneming die wereldfaam verwierf en waarvan het productieproces werd overgenomen door een Amerikaanse multinational.

In heel die herinnering focust de Geschied- en Heemkundige Kring op Wally, zoon van de stichter en getrouw lid van de kring. Hij overleed vijf jaar geleden. De tentoonstelling toont, naast herinneringsbeelden van het bedrijf, dan ook vooral het fotografisch werk van Wally Douven: bij leven een goedhartige familievader, een gewaardeerd medemens, een echte Kampenaar, fotograaf en schilder, in het bijzonder een veelzijdig kunstenaar in hart en ziel.

De tentoonstelling loopt nog tot 29 juni in de Oude bib – Cultureel Centrum Leopoldsburg.
Meer info op www.ccleopoldsburg.be.

Geplaatst in Tentoonstellingen.