Vormingstraject ‘Vrijwilligers rekruteren en begeleiden’

Met het vormingstraject ‘Vrijwilligers rekruteren en begeleiden’ willen Heemkunde Vlaanderen en de provincie Limburg (Provinciaal Centrum Cultureel Erfgoed) musea en erfgoedorganisaties helpen met het effectief werven en begeleiden van vrijwilligers.

Het traject bestaat uit vier sessies, die telkens een ander aspect van het thema zullen behandelen. Naast vormingsmomenten zijn er ook praktijkgedeeltes en zal je ervaringen met anderen kunnen uitwisselen. Tijdens deze vier sessies komen telkens andere thema’s aan bod. Het is de bedoeling dat organisaties aan het einde van het traject concreet aan de slag kunnen om vrijwilligers effectief te werven en te begeleiden.

• Sessie 1 (dinsdag 7 mei 2013): Nieuwe vrijwilligers rekruteren
  • Sessie 2 (dinsdag 14 mei 2013): Medewerkersbeleid in de vereniging. Structuurleer van een organisatie en vrijwilligers motiveren
  • Sessie 3 (dinsdag 21 mei 2013): Ledenwerving als stap naar vrijwilligerswerving
  • Sessie 4 (dinsdag 28 mei 2013): Visies en actieplannen

Praktisch

Het traject is gratis. Alle sessies vinden plaats tussen 19u30 en 22u. De locatie in Limburg zal later nog worden meegedeeld.

Inschrijven moet voor 30 april 2013 via amilkers@limburg.be. Voor dit traject hebben erfgoedorganisaties uit het Maasland en Noord-Limburg voorrang.

Geplaatst in Vorming.