Vormingstraject ‘Een project uitwerken en een subsidiedossier opstellen’

Een project uitwerken of een subsidiedossier opstellen zijn zaken waar iedere erfgoedwerker of -vereniging wel al mee geworsteld heeft. Heemkunde Vlaanderen organiseert hierover dit voorjaar i.s.m. erfgoedcel TERF een begeleidingstraject voor heemkundige kringen en erfgoedverenigingen. In vier sessies wordt het ‘abc’ van een goed projectmanagement toegelicht: naast een korte theoretische uiteenzetting worden de aanwezige lokale verenigingen ook telkens heel concreet en actief begeleid. Op het einde van het traject beschikken de deelnemers over een afgewerkt subsidiedossier dat ze kunnen indienen bij de erfgoedcel.

Sessie 1 (19 februari): ‘Hoe kom ik op een goed idee?’

In deze sessie verneem je meer over brainstormtechnieken, hoe je een originele activiteit bedenkt en welk soort activiteiten welk publiek aanspreekt.

Sessie 2 (26 februari): ‘Van idee naar project’

Hoe kan je een vaag idee concreter uitwerken in een goed project? Hierbij gaat het onder meer om het bedenken van concrete acties, het leren opstellen van een goede timing en het belang van de doelgroep.

Sessie 3 (datum nog te bepalen in samenspraak met de cursisten): ‘Waar vind ik geld voor mijn project’

Deze sessie wil een overzicht bieden van mogelijke subsidiegevers en bekijkt voor welke kanalen jouw project in aanmerking komt. Daarnaast geven we concrete tips om een subsidiedossier bij Erfgoedcel Terf in te dienen. Na deze sessie krijgen jullie enkele weken de tijd om het dossier verder aan te vullen.

Sessie 4 (7 mei): ‘Het subsidiedossier’

Ter voorbereiding van deze sessie werden jullie dossiers bekeken en helpen we verder met het invullen of aanvullen.

Praktisch

De sessies vinden telkens plaats van 19u tot 22u in Lichtervelde.  De locaties vind je via deze link.

Per deelnemende organisatie komen er liefst 2 personen en er is plaats voor maximaal 6 organisaties.

Meer informatie via nele.provoost@heemkunde-vlaanderen.be

[contact-form-7 404 "Not Found"]