Tentoonstellen voor beginners: nieuwe data

In 2012 slaan verschillende Vlaamse (erfgoed)organisaties de handen in elkaar om een gezamenlijk vormingsaanbod op maat aan te bieden.

Nood aan een cursus die je leert hoe je begint aan een tentoonstelling en alle praktische uitdagingen netjes op een rijtje zet? Dan is ‘Tentoonstellen voor beginners’ iets voor jou! Scenograaf Ward Denys laat je kennismaken met de verschillende stappen van het organiseren van een boeiende erfgoedtentoonstelling. Begrippen zoals concept, content en design hebben na deze workshop geen geheimen meer.

Deze workshop is bestemd voor starters. Enige voorkennis is dus niet vereist. Je krijgt een pak inspirerende voorbeelden waar je nadien onmiddellijk mee aan de slag kan.

Praktisch

Deze cursus wordt in iedere provincie georganiseerd, telkens van 19u tot 22u. De inschrijvingen zijn afgesloten.

• Sint-Niklaas, woensdag 5 december 2012
    CC Kasteel Walburg, Walburgiszaal, Walburgstraat 35, 9100 Sint-Niklaas
  • Leuven, donderdag 6 december 2012
    Damiaancentrum, Sint-Antoniusberg 5, 3000 Leuven

Deelname aan deze cursus is gratis. Vooraf inschrijven is evenwel verplicht.
Inschrijven kan via onderstaand inschrijvingsformulier, door een e-mail te sturen naar daphne.maes@heemkunde-vlaanderen.be of telefonisch op 015/20.51.74.

Partners: Faro, Heemkunde Vlaanderen, Davidsfonds Evenementen, Herita*, Stichting Open Kerken

*Herita is een krachtenbundeling van Forum voor Erfgoedverenigingen, Open Monumentendag Vlaanderen en Erfgoed Vlaanderen.

Geplaatst in Vorming.