Vacature: coördinator bij Heemkunde Vlaanderen vzw

Heemkunde Vlaanderen vzw is op zoek naar een dynamische coördinator met een interesse voor cultureel erfgoed, voor heemkunde, volkscultuur en vrijwilligersorganisaties.

Functieomschrijving

Als coördinator (70%) geeft u leiding aan de vereniging en bent u belast met het financieel en administratief beheer van de vereniging teneinde het dagelijks beheer gestructureerd en coherent te laten verlopen. U rapporteert aan de raad van bestuur en werkt nauw samen met alle andere medewerkers.

U geeft leiding aan de teamleden van de vereniging ten einde een gemotiveerd, tevreden en goed functionerend team te hebben.

De coördinatie zal gericht zijn op het realiseren van het beleidsplan binnen de grenzen van de beheersovereenkomst met de Vlaamse overheid en de grenzen gesteld door de raad van bestuur.

U vertegenwoordigt de vereniging op vergaderingen met externe erfgoedverenigingen, tijdens contacten met overheid en op symposia.

U moet tevens de noodzakelijke voeling met de lokale erfgoedbeheerders onderhouden en dit mede door het leggen van operationele contacten met de basis (30%). Daarnaast werkt u ook mee aan de structurele activiteiten van Heemkunde Vlaanderen vzw.

• U bent in het bezit van een universitair diploma (licentiaat/master)
  • U hebt voldoende kennis van het cultureel-erfgoedveld en van het subsidiebeleid van de Vlaamse overheid
  • U heeft een goede talenkennis Nederlands, Frans en Engels
  • U heeft een goede kennis van de PC
  • U vertoont een sterke interesse voor vrijwilligersverenigingen en vrijwilligersbeleid (actieve deelname is een pluspunt)
  • Een goede kennis op het gebied van financieel beheer en HRM strekt tot aanbeveling
  • U hebt leidinggevende capaciteiten en bent een echte teamspeler
  • U bent stressbestendig, werkt zorgvuldig en planmatig
  • U toont voldoende flexibiliteit en beschikt over een creatief en probleemoplossend vermogen en bent redactievaardig
  • U bent communicatief ingesteld en hebt een gevoel voor diplomatie en discretie

Aanbod

• Een voltijdse job in een kleine doch ambitieuze en dynamische organisatie met veel kansen tot zelfontplooiing
  • Contract van onbepaalde duur
  • Wedde volgens niveau op basis van wedden paritair comité 329 categorie L1 en extralegale voordelen
  • Indiensttreding vanaf 1 juni 2012

Heemkunde Vlaanderen vzw voert een gelijk kansenbeleid. Kandidaten worden dan ook geselecteerd op basis van hun kwaliteiten en vaardigheden, ongeacht geslacht, leeftijd of afkomst.

Solliciteren

Geïnteresseerden bezorgen hun CV en motivatiebrief uiterlijk op 25 maart 2012 via e-mail aan Fons Dierickx, voorzitter van Heemkunde Vlaanderen vzw:
fons.dierickx@heemkunde-vlaanderen.be.

De kandidaten die verder gaan in de selectieprocedure zullen tussen 2 en 13 april 2012 door onze externe partner worden uitgenodigd voor het afleggen van een assessmentproef.
Een finaal gesprek met deze geselecteerde kandidaten gaat door op 23 april 2012 (voormiddag) of 24 april 2012 (namiddag).

Voor meer informatie over deze vacature kunt u telefonisch contact opnemen met Fons Dierickx op het nummer 053/21.61.72.

Download de volledige vacature (pdf)

Geplaatst in Werking.