Twee nieuwe gezichten in jury Ambassadeur Heemkunde Vandaag

De jury die beslist over de keuze van de nieuwe ‘Ambassadeur Heemkunde Vandaag’ verwelkomt dit jaar twee nieuwe gezichten. De eerste nieuwkomer is Richard Vermeulen, voorzitter van Erfgoed Balen, de huidige Ambassadeur Heemkunde Vandaag. Hij neemt de plaats in van Bert De Smet (winnaar editie 2014). Daarnaast komt jonge heemkundige Lynn Callewaert (Erfgoedkring De Roede van Harelbeke) de jury versterken. Zij vervangt Filip Hooge, die de afgelopen edities deel uitmaakte van de jury. Heemkunde Vlaanderen bedankt hem hartelijk voor zijn inzet tijdens die twee jaar.

Volgende de tien afgevaardigden uit de heemkundige gemeenschap, het erfgoedveld, de academische wereld, de creatieve en socio-culturele sector zullen zich in de loop van juni over de kandidaten buigen: Lynn Callewaert (Erfgoedkring De Roede van Harelbeke), Hilde Cuyt (Erfgoedcel CO7), Bruno De Wever (Instituut voor Publieksgeschiedenis-UGent), Fons Dierickx (Heemkunde Vlaanderen), Marc Jacobs (FARO. Vlaamse steunpunt voor cultureel erfgoed), Peter Peene (Davidsfonds), Nele Provoost (Heemkunde Vlaanderen), Jan Seurinck (Flanders DC), Floortje Vantomme (tapis plein. Expertisecentrum voor erfgoedparticipatie) en Richard Vermeulen (Erfgoed Balen).

Nomineer jouw kandidaat!

Ken jij een vrijwilliger, vrijwilligersvereniging of een actie met/voor/door vrijwilligers die recent heemkunde op een positieve en eigentijdse manier bij een breed (nieuw) publiek heeft gebracht? Laat het ons weten! Wie weet wordt deze persoon of vereniging onze ‘Ambassadeur Heemkunde Vandaag’. Met deze titel wil Heemkunde Vlaanderen immers innovatieve methodes, originele projecten, inspirerende ideeën, maar ook begeesterende figuren/verenigingen uit het heemkundig veld in de kijker plaatsen. Op die manier hoopt Heemkunde Vlaanderen een  hedendaagse beeldvorming van heemkunde bij het brede publiek te stimuleren.

Kandidaten voordragen kan tot en met 31 mei 2016. Meer informatie over de prijs en de procedure vind je hier. Op zaterdag 19 november 2016 (Heemkunde Actueel) weten we wie één jaar lang het ambassadeurschap voor hedendaagse heemkunde in Vlaanderen zal waarnemen.

Geplaatst in Varia, Werking.