Tentoonstellen voor beginners

Elk denkbaar onderwerp is goed om een tentoonstelling over te maken. Een eerste stap is vaak een brainstorm over mogelijke onderwerpen. Maar daarmee is de klus niet geklaard. Het concept moet verder uitgewerkt worden en er moet een draaiboek gemaakt worden. De theorie moet worden getoetst aan de praktijk en je moet keuzes maken over tentoonstellingsmaterialen.

Dit artikel verscheen naar aanleiding van de cursus ‘Tentoonstellen voor beginners’ die in oktober en december 2012 werd georganiseerd door FARO, Herita, Heemkunde Vlaanderen, Stichting Open Kerken en Davidsfonds Evenementen. Met dank aan KUNSTWERKT en Ward Denys voor het ter beschikking stellen van hun expertise.Plannen voor een tentoonstelling? Maak dan een gedetailleerd draaiboek en een weloverwogen en goed uitgewerkte planning. Met nuttige informatie, praktische tips en enkele handige checklists in het laatste nummer van Bladwijzer helpen we je alvast op weg.

Geplaatst in Bladwijzer.