Programma Erfgoeddag 2014 | Grenzeloos staat online

Meer dan 500 organisaties presenteren op zondag 27 april een waaier van meer dan 650 gratis activiteiten. Het volledige programma van Erfgoeddag 2014 kan je ontdekken op www.erfgoeddag.be.

Grenzeloos?

Grenzen: waar trekken we die in erfgoedorganisaties? Tot waar krijgt het publiek inzage in wat er voor en achter de schermen gebeurt? Op deze editie van Erfgoeddag wordt het publiek geconfronteerd met vragen, kansen en problemen die opduiken wanneer de grens met collectie(s) wordt overgestoken.

Daarnaast is het in 2014 exact vijftig jaar geleden dat de Marokkaanse en Turkse migratie op gang kwam na de bilaterale akkoorden in 1964. Ook toerisme, jumelages, circus- en kermiserfgoed, cartografie, kolonisatie, smokkel en douane, van postduif tot het internet… worden met dit thema in de spotlight gezet.

Het volledige programma is raadpleegbaar op de website van Erfgoeddag. Voor een gratis exemplaar van de programmabrochure kan het publiek terecht bij alle deelnemende erfgoedorganisaties, de Lijnwinkels, de openbare bibliotheken en de grotere toerismekantoren. Bestel via het telefoonnummer 1700 een gratis programmabrochure.

Promotiefilmpje

Geplaatst in Evenementen.