Organiseer een activiteit op Dag van de Trage Weg op 14 of 15 oktober

Langs trage wegen ontdekken we de karakteristieke landschappen en erfgoedwaarden van ons land. Vaak zijn trage wegen letterlijk sporen uit het verleden of leiden ze ons langs historische bezienswaardigheden. Deze wegjes en paadjes op de kaart zetten, betekent zorg dragen voor onze omgeving en cultuur. Tijdens het jaarlijkse campagneweekend Dag van de Trage Weg zetten enthousiastelingen in heel Vlaanderen lokale trage wegen in de kijker. Die activiteiten brengen steevast duizenden mensen op de been.

Alle erfgoedverenigingen en -liefhebbers kunnen een activiteit organiseren tijdens het campagneweekend op 14 en 15 oktober 2017. Initiatiefnemers kunnen rekenen op ondersteuning en promotie door Trage Wegen vzw. Alle soorten activiteiten op, langs en over trage wegen zijn mogelijk: een verhalennamiddag, een wijk- of patrimoniumwandeling, heropening van een oude kerkwegel, plaatsing van naambordjes, verkenning van een smokkelroute, een expo, enzovoort.

Laat je inspireren op www.dagvandetrageweg.be, organiseer een van de vele activiteiten in heel Vlaanderen en reken op bekendmaking door Trage Wegen vzw. Vragen? Neem contact op met Sofie via sofie.vandaele@tragewegen.be of 09/331 59 22.

Geplaatst in Evenementen.