Open Kerkendagen 2016: Klanken en Stilte

Op 4 en 5 juni 2016 vindt de negende editie van de Open Kerkendagen plaats met als thema ‘Klanken en Stilte’: de bedoeling is bezoekers te doen luisteren naar religieuze gebouwen, naar hemelse klanken of naar de mystieke stilte die een kerk kan beheersen. Het is een moment bij uitstek om samen met de kerkbesturen de gebedshuizen in de kijker te zetten. Tijdens deze twee dagen kunnen de lokale bevolking en andere bezoekers zien hoe verrassend religieus erfgoed kan zijn.

Op de website van Stichting Open Kerken staat meer informatie om een succesvol evenement rond dit thema te organiseren. Extra informatie staat ook in de inspiratiebundel en de brochure. De leden van de Stichting Open Kerken nemen gratis deel aan de Open Kerkendagen. Gebedshuizen die niet zijn aangesloten bij de Stichting betalen 60 euro, waarvoor zij promotiemateriaal en een vermelding in de programmabrochure terugkrijgen. De uiterste deadline voor de inschrijving is 31 januari 2016. Inschrijven kan via het online inschrijvingsformulier op www.openkerkendagen.be.

Week van de Begraafplaatsen

De Open Kerkendagen vallen samen met het laatste weekend van de Week van de Begraafplaatsen, die plaatsvindt van zaterdag 28 mei tot zondag 5 juni 2016. Je activiteit voor de Open Kerkendagen hoeft zich dus niet te beperken tot het gebedshuis zelf!

Geplaatst in Evenementen.