Op handen gedragen. Hoe is het gesteld met processies in Vlaanderen?

In tal van dorpen, wijken en gemeenten in Vlaanderen gaat op vaste mo­menten in het jaar een processie uit. Die optochten hebben een belang­rijke zingevende functie, maar ze versterken ook gemeenschapszin en sociale betrokkenheid. Processies maken terecht deel uit van het imma­terieel cultureel erfgoed. Tal van organisaties en vele vrijwilligers koes­teren deze tradities en willen ze doorgeven aan volgende generaties.

Daarom organiseren LECA, CRKC en KADOC op zaterdag 7 maart in Gent een studie- en contactdag waar je andere vrijwilligers en processiecomités kan leren kennen en vernemen hoe zij de zaken aanpakken. Tijdens drie workshops krijg je tips om met je processie-erfgoed aan de slag te gaan. Ook de eerste resultaten van de onlinebevraging worden er voorgesteld. Wil je nog deelnemen aan deze bevraging? Dat kan via deze link.

Na de lunch staat een bezoek aan het Huis van Alijn, het Gentse Bisschopshuis of de crypte van de Sint-Baafskathedraal en de Heilige Grafkapel om het programma.

Het volledige programma en de mogelijkheid tot inschrijven vind je via deze link.

Geplaatst in Studiedagen.