Ontmoetingsdag ‘jongeren en heemkunde’

Ben je jong en geïnteresseerd in heemkunde? Ben je als jongere betrokken in het bestuur van een heemkundige kring? Werk je af en toe mee aan een tentoonstelling of aan het tijdschrift van de heemkundige kring in je gemeente? Heb je een opleiding geschiedenis gevolgd en wil je wel wat erfgoedervaring opdoen? Of studeer je nog en heb je gewoon flink wat interesse in plaatselijke geschiedenis? Iedereen die jonger is dan 40 jaar en actief bezig is – of graag actief bezig wil zijn – met heemkunde nodigen we graag uit op de allereerste

ontmoetingsdag ‘jongeren en heemkunde’

op zaterdag 23 juni in Tervuren

Je leert andere jonge heemkundigen kennen en denkt samen na over wat jongeren allemaal kunnen doen rond heemkunde in Vlaanderen en Brussel. De jongerenafdeling van de heemkundige kring van Tervuren, de Tervuersche Jeugd van Tegenwoordig, neemt je mee op stap en legt haar werking uit. ’s Avonds kun je ook deelnemen aan de Sint-Janswandeling, een activiteit van de heemkring van Tervuren. Zo kan je je helemaal inleven in de intergenerationele werking van de kring.

13u50 – Ontvangst in De Nettenberg, Hertenbergstraat 1, 3080 Tervuren
14u00 – Welkomstwoord en voorstelling werkgroep ‘jongeren en heemkunde’ van Heemkunde Vlaanderen
14u15 – Kennismakingsactiviteit
14u30 – Op zoek naar resten van het verleden in het park van Tervuren en voorstelling jongerenafdeling van de heemkundige kring van Tervuren (wandeling)
16u00 – Brainstorm over mogelijke activiteiten voor jongeren binnen heemkundige kringen en Heemkunde Vlaanderen

Optioneel:
18u00 – Maaltijd in een Tervuurs restaurant (graag bevestigen voor 16 juni)
19u30 – Sint-Janswandeling in Tervuren

Schrijf je vandaag nog in!

De ontmoetingsnamiddag is gratis. Om deel te nemen, volstaat het onderstaand inschrijvingsformulier in te vullen. Inschrijven kan ook telefonisch via 015/20.51.74. Wil je deelnemen aan de avondmaaltijd dan moet je dat voor 16 juni laten weten, zodat de nodige reservaties kunnen worden gemaakt. Betalen doe je ter plaatse.

Tervuren is bereikbaar met het openbaar vervoer via Leuven of Brussel.
– Vanuit Brussel neem je tram 44 (Montgomery-Tervuren). De Nettenberg ligt op een kwartier wandelafstand van de tramhalte.
– Vanuit Leuven neem je buslijn 315 of 317. Afstappen doe je best in het centrum vanwaar je nog tien minuten moet wandelen.

Kom je met de wagen, neem dan afslag 1 (Tervuren-Vier Armen) van de Grote Ring rond Brussel.

Organisatie

Deze ontmoetingsdag is een activiteit van Heemkunde Vlaanderen en werd uitgewerkt door de werkgroep jongeren en heemkunde. Deze werkgroep bestaat momenteel uit de personeelsleden en de jonge leden van de algemene vergadering van Heemkunde Vlaanderen.

Geplaatst in Varia.