Ontdek het programma van Erfgoeddag

Op zondag 26 april is het opnieuw zover. Meer dan 450 erfgoedinstellingen en -verenigingen uit heel Vlaanderen zetten dan hun deuren open en organiseren 650 gratis activiteiten voor Erfgoeddag. Het volledige programma vind je terug op www.erfgoeddag.be.

Een hele dag lang kun je in heel Vlaanderen en Brussel terecht voor een fantastisch en veelzijdig erfgoedaanbod. Je gastheren zijn onder andere musea, archieven, erfgoedbibliotheken, heemkundige kringen, kerkfabrieken, socioculturele verenigingen, restauratoren en tal van andere deelnemers.

Erf!

Het thema van deze editie is ‘Erf’ en gaat over de manier waarop erfgoedinstellingen en -verenigingen omgaan met erfenissen, schenkingen en ons erf-goed. Iedereen is daarbij erfgenaam want ons erfgoed wordt doorgegeven over de generaties heen.

Met dit thema verschijnen voor het eerst ook notarissen in het programma. Her en der geven notarissen op Erfgoeddag een lezing over het erfrecht, wat een testament allemaal inhoudt en vooral welke plaats cultureel erfgoed hierin kan innemen. Daarnaast grijpen heel wat erfgoedinstellingen de kans om de vele schenkingen die hun collectie mee vormgeven in de kijker te plaatsen. Stuk voor stuk unieke verhalen die uitzonderlijk op Erfgoeddag worden verteld.

Programma

Benieuwd naar wat er allemaal op Erfgoeddag te beleven valt? Surf naar www.erfgoeddag.be en maak gebruik van de verschillende zoekmethoden. Nieuw aan de website is de functie ‘Mijn programma’. Hiermee kan je de activiteiten selecteren die jou interesseren en met een druk op de knop ‘print mijn programma’ heb je in geen tijd een gepersonaliseerd programma in de hand.

Gezinnen

Erfgoed een saaie boel? Erfgoeddag breekt een lans voor gezinnen. Vergeet al die vooroordelen en trek er met het gezin op uit. Heel wat organisaties doen op Erfgoeddag een extra inspanning om het jou – en de andere leden van je gezin, groot en klein – naar de zin te maken. In het programma wijst Vlieg je de weg naar kindvriendelijke activiteiten. Maak alvast je borst nat voor wandelingen, geleide bezoeken, concerten, spelletjes, vertelmomenten en nog veel meer.

Geplaatst in Evenementen.