Begeleiding nodig?

Heemkunde Vlaanderen wil graag iedereen die begeleiding nodig heeft te hulp schieten. Om te zorgen voor voldoende drempelverlaging en persoonlijk contact biedt Heemkunde Vlaanderen daarom onder andere plaatsbezoeken aan. Deze plaatsbezoeken kunnen aangevraagd worden bij de consulenten en dit over alle aspecten van de werking van een lokale heemkundige vrijwilligersvereniging en/of over het beheer en de ontsluiting van een lokale erfgoedcollectie (zowel museaal, archivalisch als documentair).

Naast losse plaatsbezoeken kan Heemkunde Vlaanderen ook intensievere begeleidingstrajecten opzetten met een lokale erfgoedvereniging rond specifieke thema’s zoals vb. diversiteit, visieontwikkeling, verzamelbeleid, registratie, presentatie, erfgoededucatie, vrijwilligersmanagement, … Enerzijds zal Heemkunde Vlaanderen vzw zelf lokale erfgoedorganisaties zoeken die voorbeeldtrajecten rond deze thema’s willen uitwerken. Anderzijds kunnen de verenigingen ook zelf een begeleidingstraject aanvragen.

Op de meest voorkomende vragen hebben we echter al een antwoord proberen geven: kijk dus zeker eens of je vraag niet bij de lijst van ‘veelgestelde vragen’ staat. Maar als je hierdoor niet geholpen bent, aarzel dan niet om contact op te nemen met de medewerkers van Heemkunde Vlaanderen! Dit kan via het contactformulier, rechtstreeks naar de betrokken consulent of via het nummer 015/20.51.74.