Nieuwe consulenten: Peter Van Wichelen en Hendrik Vandeginste

Op 1 september traden Peter Van Wichelen (l.) en Hendrik Vandeginste (r.) in dienst als nieuwe consulenten bij Heemkunde Vlaanderen.

Peter studeerde in 2004 af als licentiaat geschiedenis en behaalde in 2005 een postgraduaat Logic, philosophy and history of science aan de UGent. Van 2006 tot 2008 was hij conservator van Museum Donkmeer en daarna als wetenschappelijk medewerker verbonden aan de vakgroep Geschiedenis van de UGent. Daar werkte hij aan het onderwijsproject Digitaal Platform Historische Praktijk, dat online bronnen en werkinstrumenten indexeert voor historici. Als vrijwilliger is hij bestuurslid van de Lokerse heemkundige kring De Souvereinen en tevens redacteur voor het gelijknamige tijdschrift.

Bij Heemkunde Vlaanderen wordt Peter het aanspreekpunt voor ICT en digitalisering: peter.vanwichelen@heemkunde-vlaanderen.be

Hendrik studeerde af als licentiaat geschiedenis aan de UGent en vervolgens als master in de archivistiek aan de VUB. Hij werkte onder meer in de archieven van de stad Torhout en Welzijnsband Meetjesland. Daarnaast deed hij ook ervaring op met collectieregistratie in het Bakkerijmuseum in Veurne en het Provinciaal Museum Stijn Streuvels. Sinds mei 2012 is hij ook freelance inventarisator bij het Centrum voor Religieuze Kunst en Cultuur. Als vrijwilliger is Hendrik lid van verschillende erfgoedverenigingen, waaronder de Geschied- en Heemkundige Kring het Houtland-Torhout en Heemkunde West-Vlaanderen, waar hij voorzitter is.

Bij Hendrik kan je terecht voor collectiebeheer, behoud en beheer van archieven: hendrik.vandeginste@heemkunde-vlaanderen.be

Geplaatst in Werking.