Nieuwe consulent: Rob Bartholomees

Op 1 december trad Rob Bartholomees in dienst als nieuwe consulent in dienst bij Heemkunde Vlaanderen.

Tijdens zijn opleiding tot Master in de geschiedenis aan de K.U. Leuven legde Rob Bartholomees de basis voor zijn interesse in lokale geschiedenis en erfgoed. Nadien ging hij zowel professioneel als vrijwillig aan de slag met verschillende projecten rond erfgoed, waaronder een educatief project voor het gemeentelijk museum ‘Hof van Melijn’ en een project rond het dialect van Tervuren. Als vrijwilliger is hij al sinds 2005 actief in de Heemkundige Kring Sint-Hubertus van Tervuren, waar hij verjonging onder de aandacht wou brengen door de oprichting van een jongerenwerking en zich verdiepte in de archiefwerking. Daarnaast gaan zijn interesses ook uit naar regiojournalistiek en filosofie.

Rob vervolledigt nu het team van drie consulenten bij Heemkunde Vlaanderen, dat verder bestaat uit Daphné Maes en Tijl Vereenooghe. Voor collectiebeheer, behoud en beheer van archieven en collectiepresentatie kan je bij hem terecht.

rob.bartholomees@heemkunde-vlaanderen.be

Geplaatst in Werking.