Nieuwe huisstijl voor Heemkunde Vlaanderen!

Op Heemkunde Actueel werd het nieuwe logo en de bijhorende huisstijl van Heemkunde Vlaanderen officieel voorgesteld. Na meer dan tien jaar in hetzelfde kleedje, was het tijd voor verandering. En daarbij gingen we niet over één nacht ijs.

Hart voor heemkunde

Met het hart uit het oude verbondsteken van Jozef Weyns in het achterhoofd, vertrokken we opnieuw van een ‘hart voor heemkunde’. Niet alleen omdat we als organisatie heemkunde in het hart dragen, maar ook als symbool voor de passie en gedrevenheid waarmee vrijwilligers heemkunde beoefenen.

De kronkelende lijnen verzinnebeelden tevens een slang, de mythische ouroboros, die zijn eigen staart opeet. Dit refereert naar de cyclische aard van de natuur, het eeuwige terugkeren en de eenheid van alles. Een kringloop, en dat is waar het bij erfgoed om gaat: relicten uit het verleden krijgen in het heden een nieuwe betekenis. Dezelfde betekenis is ook te zien in de aanzet van een liggende acht (∞) of lemniscaat, het symbool van oneindigheid.

Groen en blauw

Ook het kleurenpalet ademt een bepaalde sfeer uit. Het frisgroen duidt hier op de natuur en het leven, terwijl het blauw staat voor de bekwaamheid en betrouwbaarheid die we willen uitstralen.

De komende weken en maanden zal je deze elementen systematisch zien opduiken in onze communicatiekanalen. In de presentatie hieronder vind je alvast enkele voorbeelden.

Geplaatst in Werking.