Leieschelde is 22ste erfgoedcel

Sinds kort is de erfgoedcel Leieschelde actief. Het is de tweeëntwintigste erfgoedcel in Vlaanderen. Ze werkt onder de projectvereniging POLS (Platform Omgeving Leie en Schelde), een intergemeentelijk samenwerkingsverband van de gemeenten Deinze, Zulte, Nazareth, Sint-Martens-Latem, Gavere en De Pinte.

Sinds haar ontstaan heeft POLS al een stevig erfgoedparcours afgelegd met projecten zoals de erfgoeddatabank, de voorbereiding van 100 jaar Eerste Wereldoorlog en de uitwerking van een subsidiereglement voor cultureel-erfgoedprojecten.

Erfgoed vrijwaren

De nieuwe erfgoedcel wil een bijkomende dynamiek aan deze werking verlenen. Zij wil erfgoedzorgers ondersteunen, uitwisseling van kennis en ervaring stimuleren en inspirerende cultureel-erfgoedprojecten realiseren. Tegelijk wil zij een aanspreekpunt en bruggenbouwer zijn, over de grenzen van gemeenten en sectoren heen. De erfgoedcel gaat de uitdaging aan om een zo breed mogelijk publiek bewust te maken van de waarde van cultureel erfgoed en ervoor te zorgen dat de toekomst van dit cultureel erfgoed gevrijwaard wordt.

De cel telt momenteel drie personeelsleden: Jolien Verroeye (erfgoedcoördinator), Manuel Van den Abeele (projectmedewerker Erfgoedbank en Erfgoedhaltes) en Stefaan De Groote (coördinator POLS). Binnen enkele weken zal een vierde kracht worden aangeworven: David Vanhee.

Wie zelf actief is met cultureel erfgoed in de betreffende regio en wat hulp kan gebruiken kan steeds contact opnemen met de medewerkers.

info@egcleieschelde.be
stefaan.degroote@egcleieschelde.be (coördinator POLS)
manuel.vandenabeele@egcleieschelde.be (projectmedewerker Erfgoedbank en Erfgoedhaltes)
jolien.verroeye@egcleieschelde.be (coördinator Erfgoedcel)

Daarnaast kunt u POLS ook volgen op Facebook.

Geplaatst in Varia.