Lancering artikelendatabank op 30 mei!

Het afgelopen jaar verzamelde Heemkunde Vlaanderen dankzij de hulp van talloze vrijwilligers niet minder dan 160.000 artikelbeschrijvingen uit 205 tijdschriften van 198 verenigingen in één centrale databank. We staan te popelen om deze toegankelijk te maken voor de vele heemkundigen en academische historici in Vlaanderen.

Dankzij deze databank kan iedereen binnenkort met één simpele zoekactie duizenden pagina’s lokaal onderzoek doorzoeken. En aangezien ‘onbekend onbemind is’, staat het buiten kijf dat de artikelendatabank de waardering voor het lokaal onderzoek en de toepassing ervan in ander onderzoek zal stimuleren. Een ongelooflijke schat aan informatie wordt beschikbaar die in de toekomst dankzij de inzet van vrijwilligers enkel zal groeien. Vanaf het najaar start Heemkunde Vlaanderen immers met opleidingen voor heemkundigen om hun artikels in te voeren in de databank.

De ontwikkeling van de databank zit momenteel in de laatste rechte lijn en zal op zaterdag 30 mei officieel worden voorgesteld aan het publiek in de Nottebohmzaal van de erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience in Antwerpen om 18u.
Op het programma staat een korte toelichting bij de databank, gevolgd door een receptie.

Inschrijven voor het lanceringsmoment kan via onderstaand inschrijvingsformulier. Wacht niet te lang als je er bij wilt zijn, want het aantal plaatsen is beperkt!

[contact-form-7 404 "Not Found"]

Sponsorlogo_PMS