Kerkgebouw met toekomst?!

De Stichting Open Kerken wil de kerkgebouwen opnieuw een betekenis te geven voor de gehele gemeenschap door ze te ontsluiten naar een breed publiek toe. Dit is een filosofie waarin iedere parochie zich ongetwijfeld kan vinden, maar de praktische kant van de zaak belet velen om de stap te zetten. De stichting probeert daarom vrijwilligers te ondersteunen in het openen van hun gebouw en het organiseren een gastvrij en professioneel onthaal.

Op woensdag 6 juni organiseert de stichting de studiedag ‘Kerkgebouw met toekomst?! Naar een breed draagvlak voor ons religieus erfgoed’. Deze studiedag vindt plaats in het CC ‘De Poort’ in Wetteren.

In de lezingen van de voormiddag staat de toekomst van de kerkgebouwen centraal. Hierna zullen er verspreid over de dag drie rondes volgen waarin in kleine groepen lezingen worden gegeven over verschillende onderwerpen, ze behandelen verschillende aspecten van het openstellen van een kerk voor bezoek. Zo zal er onder andere gesproken worden over beveiliging en medegebruik. Om de dag af te sluiten wordt een rondleiding aangeboden in de open en gastvrije Sint-Gertrudiskerk.

De studiedag is gratis voor leden van de Stichting Open Kerken (max. 3 personen per kerk). Niet-leden betalen 20 euro. Je vindt alle informatie over de studiedag op openkerken.be.

Geplaatst in Studiedagen.