Ken jij nog nuttige tips en weetjes van ‘honderd jaar geleden’?

Eind vorig jaar lanceerde Radio 2 Aha! – een nieuw digitaal platform boordevol tips, ideeën, handige weetjes en allerlei nuttige trucjes over zeer uiteenlopende onderwerpen, zoals het beveiligen van je computer tot de beste manier om een granaatappel te pellen. Ook jij en je organisatie kunnen er aan meewerken en zo in de kijker komen.

Volkswijsheid en mondelinge overdracht

Een van de meest populaire rubrieken op Aha! is de ‘Tip van 100 jaar geleden’. Daarvoor wil Aha! graag samenwerken met erfgoedcellen, heemkundige kringen, musea, archieven en alle andere geïnteresseerde erfgoedorganisaties en individuen. De redactie staat open voor tips uit het verleden die ook nu nog relevant en nuttig zijn en die passen binnen het concept van Aha!

De termijn van 100 jaar kan je natuurlijk best met een korreltje zout nemen. De termijn heeft namelijk vooral betrekking op kennis en informatie die tot de zogenaamde volkswijsheid of mondelinge overlevering behoren. Zo kan je te weten komen hoe men vroeger probeerde om eieren langer te bewaren of hoe men glasscherven opruimde. Je ziet het: allerlei interessante weetjes uit grootmoeders tijd komen aan bod.

Waar kan je Aha! vinden?

Op Aha! is er altijd wel iets interessants te vinden voor iedere persoon. De onderwerpen kwamen al eerder aan bod in radio- en tv-programma’s van de VRT, maar nu heeft Radio 2 al deze weetjes dus verzameld op een handige website. Zo blijft de informatie ook langer beschikbaar voor de geïnteresseerden.  Ook op sociale media zoals Facebook en Pinterest kan je Aha! terugvinden. Verder geven de luisteraars zelf ook tips of stellen ze vragen die daarna door de Aha!-redactie worden overgenomen in digitale artikels.

Hoe kan ik zelf een bijdrage leveren?

Indien je zelf een interessante tip of informatie hebt die je graag wilt delen met anderen, kan je die altijd bezorgen aan de redactie via aha@radio2.be. Na feedback en selectie van de tip neemt de redactie contact met je op om te bespreken hoe de tip zo aantrekkelijk mogelijk kan worden gepresenteerd en hoe jij en je organisatie in beeld kunnen komen!

Geplaatst in Websites.