Jury ‘Ambassadeur Heemkunde Vandaag’ bekend

De namen van juryleden die zullen beslissen over de eerste ‘Ambassadeur Heemkunde Vandaag’ zijn bekend! Volgende negen afgevaardigden uit de heemkundige gemeenschap, het erfgoedveld, de academische wereld, de creatieve en de socio-culturele sector zullen zich in de loop van juni over de kandidaten buigen: Hilde Cuyt (Erfgoedcel CO7), Bruno De Wever (Instituut voor Publieksgeschiedenis-UGent), Fons Dierickx (Heemkunde Vlaanderen), Marc Jacobs (FARO. Vlaamse steunpunt voor cultureel erfgoed), Filip Hooghe (Vereniging voor Heemkunde in Klein-Brabant), Jorijn Neyrinck (tapis plein. Expertisecentrum voor erfgoedparticipatie), Nele Provoost (Heemkunde Vlaanderen), Jan Seurinck (Flanders DC) en Jeroen Sleurs (Davidsfonds)

Ken jij een vrijwilliger, vrijwilligersvereniging of een actie met/voor/door vrijwilligers die recent heemkunde op een positieve en eigentijdse manier bij een breed (nieuw) publiek heeft gebracht? Laat het ons weten! Wie weet wordt deze persoon of vereniging de eerste ‘Ambassadeur Heemkunde Vandaag’. Met deze titel wil Heemkunde Vlaanderen immers innovatieve methodes, originele projecten, inspirerende ideeën, maar ook begeesterende figuren/verenigingen uit het heemkundig veld in de kijker plaatsen. Op die manier hoopt Heemkunde Vlaanderen een  hedendaagse beeldvorming van heemkunde bij het brede publiek te stimuleren.

Kandidaten voordragen kan tot en met 31 mei 2014. Meer informatie over de prijs en de procedure vind je hier. Op zaterdag 15 november 2014 (Heemkunde Actueel) weten we wie één jaar lang het ambassadeurschap voor hedendaagse heemkunde in Vlaanderen zal waarnemen.

Geplaatst in Werking.