Hou ze aan boord!

Heemkunde Vlaanderen organiseert, i.s.m. Forum voor Erfgoedverenigingen vzw, cursusavonden over het motiveren en begeleiden van (nieuwe) vrijwilligers voor lokale erfgoedverenigingen.

Vrijwilligers vinden die zich willen inzetten voor je erfgoedvereniging is één zaak, maar zorgen dat ze willen blijven is een andere zaak. Hoe bestuur je anno 2012 best je erfgoedvereniging zodat de (nieuwe) vrijwilligers gemotiveerd blijven? Waarop moet je letten als je je bestuur wil verjongen? Hoe moet je een goed vrijwilligersbeleid voeren?

Tijdens de interactieve voordracht krijg je concrete tips om mee aan de slag te gaan. Tussendoor word je tijdens de rondetafelgesprekken uitgedaagd om ervaringen uit te wisselen en samen oplossingen te bedenken. Een aantal lokale erfgoedverenigingen met een goed vrijwilligersbeleid leggen uit hoe zij te werk gaan. Op het einde van de avond maak je een actieplan om je eigen vrijwilligersbeleid aan te pakken. Heemkunde Vlaanderen en het Forum voor Erfgoedverenigingen nodigen je graag uit op deze gratis cursus.

Spreker is Koen Vermeulen (erkend trainer vrijwilligersmanagement).

Deze cursus wordt in iedere provincie georganiseerd.

• Antwerpen, dinsdag 24 april 2012
    GC Blommaert (zaal Weerijs), Gemeentepark 22, 2990 Wuustwezel
    i.s.m. Heemkundige Kring Wesalia II
  • Vlaams-Brabant, dinsdag 8 mei 2012,
    MOT | Museum voor de Oudere Technieken, Guldendal 20, 1850 Grimbergen
    i.s.m. MOT
  • Limburg, dinsdag 15 mei 2012
    Open Circuit – pand ‘Koloniale Waren’, Koningin Astridlaan 83, 3500 Hasselt
    i.s.m. Kunstencentrum BELGIE
  • West-Vlaanderen, dinsdag 22 mei 2012
    Bezoekerscentrum De Palingbeek, Vaartstraat 7, 8902 Zillebeke (Ieper)
    i.s.m. Regionaal Landschap West-Vlaamse Heuvels
  • Oost-Vlaanderen, donderdag 24 mei 2012
    DOMUS, Dendermondesteenweg 439, 9070 Destelbergen
    i.s.m. Heemkundige Kring ‘De Oost-Oudburg’

De lessen vinden telkens plaats van 19.00 tot 22.00 uur

Deelname aan deze cursus is gratis. Inschrijven is wel verplicht en kan via onderstaand formulier, door een mailtje te sturen naar daphne.maes@heemkunde-vlaanderen.be, per post (Daphné Maes, Heemkunde Vlaanderen, Zoutwerf 5, 2800 Mechelen) of telefonisch op 015/20.51.74.

Inschrijvingsformulier[contact-form-7 404 "Not Found"]

Foto: Tolerant © Objectivo