‘Hoera, een jubileum?!’ nu online beschikbaar

Het boekje ‘Hoera, een jubileum?!’ is een gids voor verenigingen die hun jubileum willen vieren en werd in 2013 uitgegeven door de provincies Vlaams-Brabant en Limburg. Het werd in 2013 ontwikkeld door de vier Vlaamse privaatrechtelijke archieven (Liberaal Archief, KADOC, Amsab-ISG en ADVN) en is sinds kort ook gratis te downloaden.

Hoe begin je aan een jubileumviering? Waar zit het archief van je vereniging? Waar of bij wie vind je foto’s? Wat ga je precies organiseren en hoe ga je het inkleden? De vier archieven koppelden hun kennis over archiefzorg, historische dataverzameling, onderzoeksmethoden en publieksontsluiting aan hun eigen ervaringen met lokale verenigingen.

Want eens je weet wat je precies gaat doen, ontstaan weer nieuwe vragen. Hoe maak je een boeiend en coherent verhaal dat zowel door eigen leden als door buitenstaanders gesmaakt kan worden? Hoe ga je de veelheid aan informatie ordenen en verwerken? Hoe zorg je ervoor dat je archief optimaal bewaard wordt?

De antwoorden op deze vragen en nog meer praktische tips vind je in de publicatie ‘Hoera, een jubileum?!’. Klik hier om de publicatie te downloaden (pdf) of plaats een bestelling bij de provincie Vlaams-Brabant of Limburg. Aan het boekje is ook een website gekoppeld: www.hoeraeenjubileum.be.

Geplaatst in Publicaties.