Gezocht: verhalen over de zoektocht naar verhuisde voorouders!

De website familiegeschiedenis.be is op zoek naar familiehistorici die geconfronteerd werden met migratie door hun voorouders. De meest fascinerende getuigenissen zullen een plaatsje krijgen op de website.

Wie ooit onderzoek verrichtte naar zijn voorouders, weet ongetwijfeld dat niet alle mensen in het verleden in de schaduw van de kerktoren bleven. Verhuizen naar een ander dorp, stad, land of zelfs continent was ook voor onze voorouders niet zo ongewoon.

Zo’n verhuis was vaak een heel avontuur en dat is het ook voor de stamboomonderzoeker of familiehistoricus. De zoektocht naar informatie over uitgeweken familieleden loopt meestal niet van een leien dakje. Hoe je zo’n speurtocht aanpakt, kan je het best leren van ‘ervaringsdeskundigen’.

Familiegeschiedenis.be is op zoek naar familiehistorici die het verhaal van hun zoektocht willen vertellen. Hoe ben jij te weten gekomen dat je voorouders zijn uitgeweken of ingeweken? Waar heb je informatie over hen gevonden en wat was er precies zo moeilijk aan het terugvinden van hun verhaal? Laat het ons weten en stuur jouw verhaal voor 15 april naar info@familiekunde-vlaanderen.be

De meest boeiende en fascinerende getuigenissen krijgen een plaatsje op het nieuwe digitale platform familiegeschiedenis.be.

Familiegeschiedenis.be is het startpunt voor iedereen die geïnteresseerd is in het familieverleden. Je vindt er een multimediale stap-voor-stap handleiding om je eigen familiegeschiedenis te schrijven, uitleg over bronnen en een hele reeks nuttige tools en links.

Familiegeschiedenis.be kwam tot stand in het kader van het cultureel-erfgoedproject ‘Mijn Verloren Land. Hoe schrijf ik de geschiedenis van mijn familie?’, een gezamenlijk initiatief van het Instituut voor Publieksgeschiedenis (UGent) en Familiekunde Vlaanderen vzw met de steun van de Vlaamse Overheid, Amsab-ISG, het Rijksarchief in België en Heemkunde Vlaanderen.

Geplaatst in Oproepen.